tiistai 16. tammikuuta 2018

ARKI

Ihana, uusi ja rauhallinen arki, eli

uuteen kotiin totuttelua. Koirat ovat olleet täällä kotonaan päivästä numero yksi alkaen - ne nukkuvat matoilla, sohvalla, pedissään ja sängyllä, järsivät luitaan ja leikkivät keskenään. Kummallakaan ei ole ollut ongelmia jäädä yksin ja kumpikin tuntuu rauhalliselta ja tyytyväiseltä.
Kaikki tavarat taas eivät ole vielä löytäneet omia paikkojaan, mutta hiljalleen asunto alkaa näyttää ja varsinkin tuntua kodilta. Siinä missä Teppo esimerkiksi maastoutuu oivasti parkettilattiaan, löysimme Vilulle sen omaa värisuoraa vastaavan maton. Kaikilla on hyvä olla.



paljon ulkoilua. Samalla hetkellä, kun siirryimme keskustasta Murkionkadulle, loppui kuukausien vetinen, kurainen ja märkä "pese koirat kolme kertaa päivässä" -keli ja sen sijaan täällä on ollut sopivasti maksimissaan muutama sentti lunta (eli ei hiihtäjiä!) ja kuivaa. En ole tainnut pestä koiria täällä vielä kuin kerran, kaksi. Olemme siis viihtyneet paljon lenkkipoluilla sekä koirat irti pelloilla että hihnassa ravaten. Aamulenkitkin ovat tupanneet venyä 20 minuutista 40 minuuttiin, kun Teppoa on voinut pitää lähes kaikkialla vapaana ja olemme köpötelleet kolmistaan mielenkiintoista pikkutietä pitkin seuraavalle.
Luettuani Jennan postauksen ohituskammosta tajusin myös sen, miten minun ei ole viime aikoina tarvinnut juurikaan keskittyä toisten koirakoiden ohittamiseen. Teppo ja Vilu kulkevat niin näppärästi toisten ohi, etten ole joutunut vaivaamaan päätäni kohtaamisilla, jotka taas joskus tuntuvat paljon stressaavammilta. Lenkkeily on siis ollut helppoa ja mukavaa - joskin Tepolla on ollut toisinaan päällä omituinen, oletettavasti henkinen lukko, jonka vuoksi se on kulkenut aika lahnamaisesti ja perässä hölkötellen. Olen rohkaissut sitä paljon ja toisinaan ihan vain vetänyt reippaampaan tahtiin. Tänään Teppo pääsee lihashuoltoon, joten jos kyseessä onkin ennemmin kropasta kuin päästä johtuva jumi, niin se toivottavasti pian helpottaa.
Vilu ei ole moisista lukoista kuullutkaan vaan paahtaisi mieluiten about kuuttakymppiä menemään. Senkin kanssa on onneksi pikku hiljaa löytynyt varsin hyvä tasapaino hihnassa kulkemiseen vetämättä.






opiskelua ja töitä. Tällä hetkellä suoritan psykologian, kirjanpidon, taiteen- ja sukupuolentutkimuksen kursseja ja haaveilen ravitsemustieteistä. Aikamoista sillisalaattia alkaa tämä valikointi muistuttaa, mutta mikäs siinä. Töissä kaikki on erinomaisesti - saan edelleen itse valita omat vuoroni ja olla töissä juuri sen verran kuin haluan. Varsinkin tässä muuton aikana on ollut todella kätevää, että olen voinut olla paljon "vapaalla". Työtehtäväkin alkaa tuntua sen verran rutiininomaiselta, että töiden tekeminen ei sinänsä tunnu henkisesti kuormittavalta. En siis tavallaan joudu uhraamaan töiden eteen tällä hetkellä muuta kuin aikaani.



prioriteettien pohtimista. Olen pyöritellyt päässäni paljon sitä, millä tavalla haluan panostaa Tepon agilityyn, Vilun agilityyn, omaan treenaamiseeni ja siinä ohessa (...) kouluun. Aikaa on onneksi sen verran käytettävissä, että periaatteessa arjen ja harrastusten pyörittämisen pitäisi onnistua suhteellisen vähin ongelmin. Olen kuitenkin erittäin taitava lykkäämään asioita ja keksimään muuta tekemistä, kun tärkeitä juttuja pitäisi saada hoidettua, minkä vuoksi aina välillä tunnit tuntuvat loppuvan kesken. Olen yrittänyt aikatauluttaa menemisiä ja tekemisiä aiempaa tehokkaammin, joten katsotaan, jos saisin sekä pakolliset että hauskemmat velvollisuudet mahtumaan päiviin sujuvasti.



agilitya. Vilu on käynyt hallilla ahkeraan opiskelemassa pujottelua, samoin kuin Teppokin. Molemmat ovat edistyneet hienosti! Toissapäivänä Vilu teki ensimmäiset keppinsä niin, että joutui oikeasti pujottelemaan - ei siis enää kauaa siihen, että päästään lisäämään kolmas keppipari nykyisten kahden jatkoksi. Lisäksi ehdimme aloittaa juoksariprojektin, mutta se on nyt todennäköisesti tämän keppikuurin ajan jäissä. Kotona voimme käydä tekemässä mattoa tasaisella kentällä, mutta hallilla jatkamme siinä vaiheessa, kun keppien tekeminen ei vaadi pentukoiralta niin suuria henkisiä ponnisteluja. Reilumpaa tehdä vaikeimmista esteistä vain toista tehokkaasti kerralla.

Teppo taas on harjoitellut vaikeita umpikulmia ja vaikeita avokulmia ja minä olen harjoitellut sitä, että uskallan jättää Tepon kepeille ja juosta persjättöön tai valssiin edelle. Näihin hyvin onnistuneisiin treeneihin nähden oli todella outoa, kuinka viime viikon keskiviikkona ensimmäisissä valmennusryhmän treeneissä Teppo toistuvasti teki virheen toisessa tai kolmannessa keppivälissä. Ensinnäkin virhe oli Tepolle täysin epätyypillinen, ja toiseksi olemme tosiaan viime aikoina treenanneet nimenomaan keppejä suhteellisen paljon. Nämä oudot virheet yhdistettynä jokseenkin huonoon ja hitaaseen(!) liikkumiseen radalla muutenkin varasin Tepolle heti ensimmäisen mahdollisen kranioajan, joka on siis tänään ja jonka vuoksi Vilu pääsee huomisiin treeneihin tuuraajaksi. Toivomme, että Tepon kroppa aukeaa ja palautuu nyt niin, että seuraavissa treeneissä eli sunnuntaina valmennusryhmien yhteisissä harjoituksissa koira liikkuu paremmin.
Lisäksi Teppo on kuntokuurilla, kuten moneen kertaan aiemminkin. Sen spurttitreenaaminen on onneksi hyvin helppoa kesken minkä tahansa lenkin, sillä sen voi jättää istumaan vaikka sadan, todennäköisesti jopa 200 metrin päähän ja vapauttaa sitten juoksemaan luokse.







sohvalla löhöämistä, hyvän ruoan syömistä, omaa treenaamista ja kavereiden näkemistä. Paimentamaan emme ole ehtineet, tai muutenkaan muiden lajien pariin, mutta varsin tyytyväisiltä ovat nuo koirat kuitenkin vaikuttaneet. Vilukin pääsi viikonloppuna rälläämään Susun kanssa ja oli aivan puhki loppupäivän.

Nyt siirryn keittämään kahvia ja purkamaan vielä viimeisiä muuttokasseja, joista muuten kiitos Sonialle - ei oltaisi ikinä pärjätty ilman :D
Ja muistutuksena, että mikäli joku ei vielä seuraa Instagramissa, niin käyttäjänimelläni ellakaij löytyy etenkin storyssa ajankohtaisempia kuulumisia. Mies valittaa, että julkaisen kuvia ja videoita vain koirista, mutta näin koirablogin yhteydessä sitä voisi pitää ihan hyvänä asiana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti