keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Agilitytalvi aluillaan + koirien viikon liikunnat

Täällä ovat molemmat koirat tervehtyneet vastoinkäymisistään ja ehtineet kovasti harrastaa ja lenkkeillä ihanassa syyskurassa. Tepon leikkaushaava parani lokakuun puolella aivan toivotunlaisesti ja kolmen viikon agilitytauon jälkeen koira on päässyt tekemään täsmätreenejä keppien, keinun, keppien, takaaleikkausten ja keppien kanssa. Vilun omituinen vatsaihottuma on edelleen hämmentävän musta, mutta koska se ei koiraa ole pitkään aikaan vaivannut, kyse on oletettavasti vain jostain pigmenttimuutoksesta. Mene ja tiedä. Pentu on saanut aloittaa keppien treenaamisen 2x2-menetelmällä, paimennellut silloin tällöin ja saanut hallilla paljon palkkaa hyppyjen napsimisesta niin, että ne eivät ole aivan suoraan juoksulinjalla, vaan koiran on itse maltettava hieman poiketa reitiltä.

Ai niin - kaikki tämä agilitytreenaaminen tapahtuu nykyään muuten ATT:llä! "Pienen" painostuksen jälkeen totesin, että kyllä minä nyt ystävien vuoksi vanhaan tuttuun seuraan voin ja haluan palata. Onhan se aina kivempi treenata kavereiden kanssa. Teppo saanee nyt myös ryhmäpaikan kevääksi ja  Vilukin todennäköisesti vierailee treeneissä toisinaan.



Meillä kotona taas on miehen kanssa kova asunnonetsintä meneillään, sillä minun mielenterveyteni ei enää kestä kahden koiran lenkittämistä Turun keskustassa. Kumpikin menee yksinään ongelmitta, mutta kun Vilu poukkoilee ja kiirehtii eteenpäin ja Teppo samalla mieluummin hölköttelisi rauhakseen perässä ja nuuhkisi tolppia ja pensaita, alkaa kombo kovan liikenteen seassa olla jokseenkin stressaava. Minua ei haittaa ajella auton kanssa vähän kauemmas metsään koiria liikuttamaan, mutta tarvitsen sellaisen ympäristön, jossa myös pienet pissatuslenkit hoituvat rauhallisemmissa tunnelmissa. Selailen siis Oikotietä ja Vuokraovea tällä hetkellä aika lailla 24/7-tyylisesti.

Lenkkeilty silti on, vaikka aina ei erityisemmin inspiroisi. Pidin viime viikolla kirjaa siitä, minkä verran koirien kanssa oikeastaan tuli liikuttua. Viikko oli sinänsä poikkeava, että kummallakaan koirista ei ollut ohjelmassa mitään "ekstraa"; ei paimennusta, hakua, jälkeä, leikkitreffejä. Yleensä viikkoon mahtuu aina jokin erityinen ohjelmanumero, mutta ei nyt. Toisaalta Vilu pääsi käymään hallilla peräti kolme kertaa, mikä on varsin paljon. Sen "treenit" olivat kuitenkin suhteellisen tiiviitä ja aina etukäteen hyvin suunniteltuja niin, ettei koiraa tullut rasitettua liikaa.
Viikossa olisi varmasti paljon parantamisen varaa esimerkiksi palauttavien lenkkien pituuksien suhteen, mutta tässä se nyt raa'an rehellisesti on:


MAANANTAI
Aamulla
1h 5min, 4,5km: lähinnä ravaillen (Teppo irti, Vilu hihnassa), pellolla Vilukin sai hetken paahtaa
+ kotona Vilu sai yrittää löytää takajalkojaan tasapainotyynyn kanssa

Päivällä
Vilun kanssa 20min lämmittely hihnassa, hallilla treeni (keppejä + suoraa & käännöksiä), 22min jäähdyttely
Tepon kanssa 15min korttelikierros

Illalla
30min palauttelu kaupungilla


TIISTAI
Aamulla
20min rauhallinen aamukäppäily

Iltapäivällä
1h 10min retki Länsikeskuksessa: Teppo irti, Vilu kiinni ravia, pelloilla vähän juoksutusta lelun perässä (molemmat)

Illalla
20min käppäily


KESKIVIIKKO
Aamulla
25min ravailua

Päivällä
35min oikea sähläyslenkki keskustassa; pudottelin Tepon fleksiä, Vilu yritti hypätä muurille ja putosi siltä ainakin 1,5m alas jollekin pihalle, hihnat koko ajan solmussa. Ei voinut kuin epätoivoisesti nauraa.

Illalla
25min korttelikierros





TORSTAI
Aamulla
1h 20min Halistenkoskelle ja takaisin; Teppo lähinnä irti ravaillen, Vilu hihnassa noin 2/3 ajasta, muuten spurttaili ja laukkaili. Sai treenata myös kivelle hyppäämistä.
+ kotona molemmilla dobo-hetket (Tepolla pidempi)

Iltapäivällä
15min korttelikierros myrskytuulessa
+ Vilulla pieni dobo-hetki ja etutassujen asettelu puolipalloille

Illalla
15min pakollinen kierros


PERJANTAI
Aamulla (superaikaisin)
25min stalkkailuretki potentiaalisen asunnon maastoissa. Ei mitään vikaa! Kämpässä vain olikin sitten aivan liian pieni olohuone, joten se siitä.

Aamulla (normaaliin aikaan)
20min lämppä kotona, hallilla ulkokentällä molemmilla reipas treeni (+ käppäilyt koirien välissä), 20min jäähkä

Iltapäivällä
35min palauttelu ravissa kaupungilla

Illalla
10min pakollinen





LAUANTAI
Aamulla
45min hihnaravilenkki

Loppuiltapäivästä
20min kaupungilla

Illalla
5min :D


SUNNUNTAI
Aamulla
20min lämppä kotona, Sonian kanssa treenit (molemmat keppejä), välissä 10min jäähkä, lopuksi 20min

Illemmalla
25min "palauttelu"
+ pikkujumppaa molemmilla puolipalloilla


---------

Viikkoon ei mahtunut myöskään yhtäkään totaalilepopäivää, joskin heti maanantai ja erityisesti tiistai tällä viikolla olivat hyvin rauhallisia. Toisaalta haluaisin myös keksiä paikan, jossa Vilu pääsisi enemmän paahtamaan metsässä ilman, että täytyy sydän kurkussa pelätä sen lähtevän eläinten perään. Suuri osa sen kehonhallinnasta ja muutenkin kropan kunnosta on rakennettu nimenomaan metsässä kulkemisella, joten on kyllä harmi, jos sitä ei tule enää riittävästi tehtyä. Täytyy varmaan ajella jonnekin aivan maaseudulle ja vapauttaa se siellä.
Viikkoon ei myöskään osunut Tepon spurttitreeniä tai Vilun reipasta juoksulenkkiä, mutta niitä kyllä ihan säännöllisesti ollaan tehty.

Hyvää viikossa olivat molempien koirien jumppailut isolla pallolla, tasapainotyynyllä ja puolipalloilla - etenkin Tepon kropanhallinta on kyllä erinomainen, kun sen tekemistä katsoo. Vilukin osaa dobo-pallon päällä jo istua, vaikka pallo onkin sille auttamatta liian pieni. Sen vatsalihakset joutuvat todella kovaan treeniin varsinkin, kun pyydän sitä antamaan etutassuja vuorotellen.

Joitain treenejä on tässä marraskuussa päässyt filmille ja Youtubeen asti:












Eipä meillä tähän hätään muuta! Teppo pääsee korkkaamaan kolmoset vasta joulukuussa, ja Vilun seuraava paimennus tapahtuu parin viikon kuluttua Porvoossa, minne kokoontuukin koko pentue äiteine ja isineen. Minä keskityn opiskelemaan ja pohtimaan, millaisia treenejä ehdimme vielä tämän vuoden puolella tehdä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti