keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Osittain epäolennaisia juttuja

Tiistai
Tämä on ollut ihanan rauhallinen ja rentouttava tietokoneilta. Olen istuskellut sohvalla ja pöydän ääressä katselemassa Suomen ihanimpia häitä ja lueskelemassa blogeja oikein ajatuksen kanssa. Tarkoituksena oli valmistella yksi koulutehtävä, mutta kun edes iso kupillinen kahvia ei saanut aivosoluja liikkeelle, päätin jättää homman huomiselle.

Vilulla on ollut tänään tosi hauskaa. Se hyppi yöllä sänkyyn ihan vain iloisena tervehtimään (…), pääsi hallille leikkimään ja juoksentelemaan (joskin paineistui alkuun pienestä kiertoharjoituksesta. Olisi varmaan vaan pitänyt lukea pentua paremmin ja lopettaa ajoissa, kuten yleensä näissä tilanteissa aina.) ja lopuksi vielä kirittämään Raichua metsään. Pokemon juoksi Vilun perässä ja yritti tarrata takista kiinni ja ärisi.
Kotona Vilu on saanut ihanaa kauppahallin jätejauhelihaa, paljon nappuloita, tuoreen ydinluun, porkkanaa ja sydämiä.

Aamupäivällä alkoi lumimyrsky. Ei enää! Eilen kuulin jo lokkien ensimmäiset huudot ja olin varma, että pian pääsen kulkemaan nahkatakissa. Enpä sitten varmaan.

Huomasin tänään, että
haluan syödä terveellisesti
Oatleyn kahvikauramaito on yhä ihanan pehmeää ja täydellistä
käsissäni on viikoittain haava/haavoja Vilun vuoksi. Tänään aukesi peukalo, kun nappulat sormissani eivät siirtyneet riittävän rivakasti prinsessan suuhun.
kurssit kannattaisi käydä yliopistolla loppuun saakka, jottei niitä joutuisi kahlaamaan uudelleen lävitse puolitoista vuotta myöhemmin.


Keskiviikko
Muokkailin videota eilisestä leikkimisestä:Ja tuosta paineistumisesta tämän verran:


Tein sitten äsken kotona tuota kiertämistä. Vilu tekee sitä toiseen suuntaan jo ihan käskyn tunnistaen ja kauempaa tolpalle hakien eli tosi hyvin haukkumatta tai kuumumatta. Täytyy vain opetella siirtämään harjoitus erilaisiin ympäristöihin. Agilityhalli ei näin äkkiseltään ole ehkä kaikkein helpoin ”uusi” paikka, kun pentu on jo oppinut, että siellä pääsee menemään kovaa ja pitämään hauskaa ja leikkimään ja riehumaan. Eipä siinä sitten muuta kuin harjoitellaan.
Lisäksi eilen tuo putki kyllä selkeästi vähän veti Vilua puoleensa.

 Kävelimme äsken Koroisten niityiltä kotiin. Lunta tulee yhä lisää! Ei!

Juttuja, joita tällä hetkellä Vilun kanssa harjoittelemme, ovat peruutus (alkaa sujua), tuo kiertämisjuttu (vähän junnaa paikoillaan mikä johtuu ihan minusta), muiden koirien ohittaminen (toiset kiinnostavat toisinaan liikaa), sängylle hyppimisen lopettaminen (oli pakko nyt ottaa nollatoleranssi ainakin joksikin aikaa, sitten ehkä luvan kanssa), asennonvaihdot (lähinnä istu-maahan-istu), orava-asento (minun käteeni tukien) sekä luiden ja rustojen syöminen pyyhkeen päällä (onnistuu, kunhan olen itse tarkkana). Sille voisi opettaa ihan mitä vain! Mies on inspiroitunut videoista, joissa koirat hakevat olutta jääkaapista, ja sen saisin kuulemma seuraavaksi ottaa temppuna käsittelyyn.

Lotta on tehnyt Tepon kanssa Helsingissä kolmen tunnin lenkkejä ja keksi nyt Rajasaaren olemassaolon. Teppo päässee siis lähiaikoina paljonkin leikkimään muiden kanssa. Eilen tuntematon husky oli tosin kuulemma vienyt Tepolta tennispallon.

Minä olisin halunnut huutaa ja raivota eilen, kun iltapissatus yhdentoista kieppeillä alkoi jokseenkin huonosti. Olin rapussa Vilun kanssa avaamassa ulko-ovea, kun huomasin, että noin viitisen metriä oven ulkopuolella seisoi vastassa lyhytkarvainen collie omistajineen. Nainen nappasi heti meidät nähdessään koiraa kuonosta (???) kiinni ja mies piteli sitä hihnasta. Mietin, että kannattaisiko kiertää toisesta ovesta ulos, mutta päätin kuitenkin ohittaa koiran, kun se kerran näytti olevan jokseenkin hallinnassa.
Ehdimme sitten noin kolmen metrin päähän koirasta kun se pääsi vetämään päänsä pannasta läpi ja rähjäten lähti juoksemaan kohti Vilua. Vilu säikähti ja ryntäsi kauemmas, mutta minun refleksini ovat näissä tilanteissa onneksi sen verran kehittyneet, että ehdin karjaista niin reippaasti kuin keuhkoista lähti ja hypätä koirien väliin. Collie tuskin oli aggressiivinen tai olisi oikeasti käynyt Vilun kimppuun, sillä se kääntyi huudostani mukisematta pois ennen kuin ehti pennun iholle.
Omistajat pyysivät anteeksi ja minä vastasin että ”Ei mitään, noita sattuu.” Koska niitä sattuu ja omistajista tuntuu varmasti ihan riittävän pahalta ilman, että heitä alkaisi tilanteesta syyllistää. Vilu söi hyvällä ruokahalulla heti nappuloita kädestäni ja teki pari temppua nätisti collien mentyä sisään, mutta kyllä tuollaiset tilanteet valitettavasti aina jäljen jättävät. Toivon todella, että collien omistajat tajuavat hankkia koiralleen valjaat ja jatkossa kehittää jonkin muun tavan kulkea muiden ohitse kuin koiran kuonosta kiinni pidellen.
Päästyämme takaisin sisään raivosin miehelle näistä tilanteista. Vaikka kuinka niille ei mitään voi niin saavat minut aina näkemään aivan punaista. 

Sellaisia juttuja. Sitten treenaamaan.


4 kommenttia:

 1. Ei tuo nyt näyttänyt niin paineistuneelta, ehkä matalampi vire ja putki olisi vetänyt enemmän puoleensa. Häiriö oli aika lähellä tarjotessa ja itse kiertoon tuli pitkääkin väliä palkan kanssa. Ei näyttänyt tajuavan ihan mikä oli idea eikä tolppa ollut niin palkitseva. Voisko parhaista kierroista leikkiä namin jälkeen? (Esim "kokonaisen" kierron jälkeen vaikka osissa palkattu) Ja ehkä kiertoa ensin kotona. :) Meillä Gava alkuun vaan makasi tarjoamiset jos ei tajunnut. :D Pakko oli juuri helpottaa alkuun houkuttelulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota on sen verran tehty kotona ja viimeksi pari päivää aikaisemmin myös lähes täysin samalla set upilla samassa paikassa (monta kierrosta vaivatta putkeen) etten oikein osaa sanoa, mikä tuossa sitten oli niin hämmentävää yhtäkkiä :D varmaan juuri se putki veti jonkin verran.
   Tuossa on siis videolla vaan "pahimmat" hetket kun vilu oli tuollainen outo :) niitä ennen sain ihan normaalilla, nopealla palkkausvälillä kyllä tehtyä joitain toistoja (joskin sellaisen pienen haukun säestämänä) mutta sitten pienen mielessä tapahtui jotain ja rupesi ottamaan etäisyyttä :D luulen että ensi kerralla leikitään ensin enemmän ja lopussa sitten tehdään tuosta tosi kivaa, joskin nyt ensin suunnat voisi kotona treenata valmiiksi. Lelu voisi olla tuohon hyvä juurikin ruokapalkan lisäksi parhaisiin toistoihin!

   Poista
  2. Ehkä vähän toistoja, 2-3 hyvää pyörähdystä ja taukoa tai muuta asiaa. Tokossa meillä oli alkuun aika lyhyitä treenejä ja tehtiin kaksi settiä. Heti parhaasta tauko tms.. Gava kesti nuorempana vähemmän kerrallaan, Ruuti taas paljon. Ja Gava välillä alkaa miettiä tekikö jotain väärin jos tulee toistoja vain lisää. :D

   Poista
  3. Joo hei luulen että toi olis hyvä ^_^ Sitä helposti jää vaatimaan samaa osaamistasoa kuin mitä aiemmin on tehty eikä malta lukea tilannetta ihan loppuun asti. Tänks!

   Poista