tiistai 14. helmikuuta 2017

Pieni pentutreeni

Teppo on pullea ja laihiksellä. Se haluaa aina aamuisin nuolla rähmätkin pennun silmistä. Teppo on nyt myös määrittämättömän mittaisella kisatauolla. Se on iloinen ja saa paljon rapsutuksia, joita taas pentu ei vielä osaa aivan yhtä innokkaasti ottaa vastaan. Heti kun tämä flunssa alkaa kunnolla hellittää, aloitamme jälleen juoksulenkit.

Vilu taas on laiha ja saa nappuloita ruokasäkistä jatkuvalla syötöllä pitkin päivää. 

Molemmat ovat päässeet juoksemaan metsässä ja pelloilla Teuvo-kelpien sekä Sonian lauman kanssa. Viimeksi tänään olimme aamulla Vilun, Raichun ja Stellan kanssa hallilla ja sen jälkeen ajoimme vaihtamaan bordercollien Teppoon tunnin reippailulenkkiä varten.

Hallilla Vilu sai juosta putkeen. Ei ole todellakaan epäselvyyttä siitä, onko pieni bc syttynyt "treenaamisesta" vai ei; tänäänkään en putkeen juoksemista varten hetsannut koiraa _lainkaan_. Luulen, että ennemmin kuin vauhtia ja asennetta pennun kanssa on painotettava malttamisen ja keskittymisen treenaamista :D Nyt palkkailin Vilua lopussa toisen koiran treenaamisen katselemisesta.

Jo tänään hallilla ilmeni monta pientä juttua, joita täytyy ryhtyä ratkomaan tulevaa harrastamista ajatellen. Jäin myös pohtimaan sitä, tuliko toistoja tehtyä muutama liikaa vielä näin nuorelle koiralle, varsinkin, kun tyyppi liukasteli nurmella. Toki nämäkin olivat kahdessa osassa tehtyjä, mutta katsellaan. Ainakin treenikerrat hallilla tulee muistaa pitää hyvin vähäisinä, jos ne sisältävät tällaista spurttailua.

Pieni kaunis raivotar:


8 kommenttia:

 1. Ompas raivoisa tosiaan. :D Hyvin irtoaa lelulle ja putkeen. Gava haukkuu onneksi vaan jos oon myöhässä. Ehkä erikseen rauhoittumista. Ja enemmän namipalkalla tarjoamista että ehtii ajatellakin asiaa. Me treenattiin osa nameilla ja teknistä asiaa. Sitten erikseen lelupalkalla hyppyillä (rimat matalin) ja putkilla irtoamista. Eli ehkä puolet ja puolet. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolet ja puolet kuulostaa hyvältä ^.^ Mulla on ajatuksena tehdä juttuja jossain määrin Trkmanin metodien mukaan, esimerkiksi cik/cap-käännösten suhteen jotka juurikin naksuttelen jossain vaiheessa ruoan kanssa.
   Ja juu tuo haukkuminen käy vähän korviin :DD

   Poista
  2. Mäkin olen ostanut muutamat Trkmanin dvd:t ja käännöksiä on lähdetty Novalle opettamaan niin ja Gavallekin vähän uudestaan. :) Rengas on tehty myös tarjoamisen kautta ja hypyille hakemista.

   Poista
  3. Trkmanin dvd:llä se muuten naksutteli jo noin pienelle tolpan tai puunkiertoa. :)

   Poista
  4. Joo se naksutteli jo tosi pienelle pennulle :D Mä oon jotenkin tehnyt kaikkea muuta niin olen rauhassa lykännyt aloittamista johonkin "tosi hyvään" hetkeen. Tiedä sitten milloin sellainen tulee, ehkä parin viikon sisään :D
   Mä ajattelin myös Tepolle tehdä noita samalla :)

   Poista
  5. Tulee kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja oppii myös itse. Tosin on se helpompaa, kun nuori ei ole oppinut huonoja tapoja. :D

   Poista
 2. Kannattaa vähän pohtia tota haukkumista. Nimimerkillä yhden pennun pilannut kun onhan se kivaa kun pentu on aivan kamalan innoissaan aksassa, joskin haukkumisesta en tykännyt alun alkaenkan. Sitä korjailtiin sitten seuraavat pari vuotta kun ihan lieväsgi sanottuna meni aina kuppi nurin kun näki esteitä 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama kun vaihtoi hitaasta tollerista, nollasta sataan kiihtyvään bortsuun. Ei voi verrata vain aiempaan. :D

   Poista