maanantai 26. syyskuuta 2016

Venähtäneet jänteet

"Teppo tuli ontuman takia klinikalle. Teppo ollut toissapäivänä agilitykisoissa, jonka jälkeen alkanut ontua oikeaa etujalkaa.

Niska ja selkä löydöksettömät. Asentotunnot ja koukistukset ok kaikissa jaloissa.
Ei ontumaa.

vej: ranteessa vanhaa paksuuntumaa, muuten ok
oej: kyynärän ääriojennusta arkoo, muuten jalka ok. Todnäk koukistajajänteet ok.

Diagnoosi: Oikean etujalan ontuma, joka todennäköisesti koukistajajänteiden venähdyksestä johtuen."


Aija Mehtälä tutki Tepon tänään täällä Turussa Petvetissä ja arvioi, että viikon levon pitäisi jo parantaa jalka. Viikonloppuna koiraa pitäisi voida vähän jo päästää irti ja ensi viikolla käydä mahdollisesti treeneissäkin, kunhan kepit ja A:n jättää pois. Särkylääkettä koira saa popsia tulehduksen hoitamiseksi viisi päivää.

Ei mitään vakavaa siis, ainakaan toivottavasti! Nyt täytyy vain ryhtyä keksimään, kuinka pitää pienen pää kasassa vartin hihnalenkkien välillä. Jalka oli jo tänään taas parempi ja Teppo olisi mielellään sen kanssa juoksennellut kovempaakin kuin vain tylsää ravia tien reunassa. Edellisestä jännevammasta (…) oppineena tiedän kutenkin, että hyvistä uutisista huolimatta tähänkin kannattaa suhtautua sen verran tosissaan, ettei lähde turhaan riskeeraamaan paranemisprosessia sen vuoksi, että Teppo turhautuu tylsistymiseen. 
2 kommenttia:

  1. Tsemppiä toipumiseen, onneksi ei mitään tuon "vakavempaa", ihan kyynel silmässä luin teidän edell. postauksen ja harmi teidän puolesta oli iso vaikkei tunnetakaan, mutta silti. Maltti on kuitenkin hyve mitä tulee jännevammoihin. Kannattaa siis kunnolla kuntouttaa, ettei vahingossa pääse uusiutumaan. Tsemppiä teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä! :) Juu kyllä tässä nyt yritetään aika rauhassa olla, ei hirveästi houkuttele ottaa uusiksi viimekertaista lähemmäs vuoden parantelua. Hyvällä fiiliksellä mennään kuitenkin, tänäänkin Teppo on liikkunut käytännössä aivan normaalisti :)

      Poista